Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Αφελές ερώτημα

Αναγνώστης του μπλογκ μας έστειλε το παρακάτω ερώτημα:
Ποιος έχει την ευθύνη αντικατάστασης ή αποξήλωσης των ανεμογεννητριών του Αίπους οι οποίες είναι σε αχρηστία εδώ και χρόνια;

Έλα ντε! Ποιος να την έχει άραγε; Υποθέτουμε κάποιος υπέρμαχος της επένδυσης που λαμβάνει μέρος και στις συναντήσεις των επενδυτών με τις τοπικές αρχές (ίσως ως εκπρόσωπος των επενδυτών);
Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν τι πρόκειται να συμβεί σε 15-20 χρόνια όταν θα τελειώσει η ζωή των α/γ τεράτων που θα στήσουν στη Β. Χίο. Αν νομίζετε ότι θα ρθει κανείς από αυτούς να τις μαζέψει, είστε τελείως αφελείς. Νεκροταφείο ανεμογεννητριών το Αίπος και η Αμανή.

Όνειρο. Οι επόμενη γενιά θα μας βλαστημάει και με το δίκιο της. 

3 σχόλια:

  1. Εντός 6 μηνών θα αντικατασταθούν οι παλιές δημοτικές ανεμογεννήτριες από 2 καινούργιες. Έχουν συμφωνηθεί οι διαδικασίες και η ένταξη της επένδυσης στο ΕΣΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθε α/γ τωνβ 2 ΜW χρειάζεται βαση 15χ15χ3 μετρα δηλαδη 675 κυβικα μετρα
    συνολικα 675χ75=50.625 κυβ.μετρα μπετον..
    Aξιζει τον κοπο για εικοσι χρονια παροχης αιολικης ενεργειας;;;
    Σ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αύξηση της συγκέντρωσης του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα από την καύση ορυκτών καυσίμων είναι η κυριότερη αιτία της κλιματικής αλλαγής.

    Υπάρχουν δύο κύριες πηγές CO2: ενέργεια και μεταφορές.

    Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αντιστοιχεί στο 37% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως.
    Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη ΧΙΟ παράγει 150 εκατομμύρια τόνους CO2 το χρόνο επί 20 χρόνια μας κάνει 3.000 εκατομμύρια τόνους CO2. Προτιμώ το τσιμέντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή