Οι θέσεις μας

Δεν είμαστε αντίθετοι στη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο μέτρο που αυτό είναι συμβατό με τα μεγέθη του νησιού μας και στον βαθμό που αυτό δεν αλλοιώνει την αισθητική του τοπίου και δεν γίνεται απειλή για την βιοποικιλότητα. Συμφωνούμε να στηθούν ανεμογεννήτριες, ακόμη και τόσες όσες θα ήταν αρκετές να αντικαταστήσουν το ρυπογόνο εργοστάσιο της ΔΕΗ (αν αυτό ήταν εφικτό τεχνικά)και να μας εξασφαλίσουν ενεργειακή αυτάρκεια.

Διαφωνούμε όμως και θα ταχθούμε ενάντιοι με κάθε τρόπο στην στυγνή εκμετάλλευση της φύσης του νησιού με το στήσιμο γιγάντιων αιολικών εργοστασίων τα οποία θα αλλοιώσουν το φυσικό περιβάλλον με στόχο να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα που θα αποστέλλεται στην Εύβοια και από κει στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Δεν θέλουμε να γίνει ολόκληρο το νησί μας ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού για να καλύπτει στις ανάγκες άλλων. Δεν θα επιτρέψουμε να τσιμεντωθούν τα βουνά, να αλλοιωθούν οι περιπατητικές διαδρομές, να μαγαριστούν οι βιότοποι με πυλώνες, μετασχηματιστές και καλώδια, που ως μοναδικό στόχο θα έχουν τον πλουτισμό των επενδυτών εις βάρος του νησιού και της ποιότητας ζωής μας. Δεν θέλουμε να δούμε το νησί μας νεκροταφείο σκουριασμένων ανεμογεννητριών και συναφών μηχανημάτων σε δέκα χρόνια που θα τελειώσουν οι επιδοτήσεις, οι επενδυτές θα εξαφανιστούν ξαφνικά όπως ακριβώς εμφανίστηκαν, και τα έργα αυτά θα αφεθούν στη μοίρα τους να σαπίζουν και να μας θυμίζουν σε μας και στις επόμενες γενιές την απερισκεψία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου